Loopt

3 augustus 2018

Gratis deelname

 

 

 

programma

 

 • Hoofdprogramma

  15.30 – 18.30 Duatlon I inschrijven

   

  18.30 – 20.30 LU 2u van Hertals

   

   

  • Concept

   De LU 2 u is een origineel concept voor een stadsloop. We lopen niet om het snelst. We proberen om zoveel mogelijk meters af te leggen of een zo snel mogelijke rondtijd te halen. Dat kan zowel individueel als in groep als in estafette.

    

   Individueel:

   - Je probeert om gedurende 2 u. zoveel mogelijk meters te lopen op het parcours.

   - Snelste rondetijd: je probeert om een zo snel mogelijke tijd te realiseren op de grote ronde van 1840 m.

    

   In Groep

   Je probeert zoveel mogelijk meters te lopen met je groep. Dat kan door een zo groot mogelijke groep te vormen, want alle meters van iedere deelnemer worden verrekend in het eindtotaal van de groep. Je kan ook een zo snel mogelijke groep te vormen. Het kan dat een snelle, goed getrainde, groep van bvb. 10 deelnemers, gedurende twee uur meer afstand aflegt dan een minder getrainde en tragere groep van 20 deelnemers.

    

   Estafette:

   Hier wordt één chip (gemonteerd op een stokje) rondgelopen door verschillende kandidaten. De langste afstand in estafette kan gerealiseerd worden door één persoon van de estafetteploeg één of meerdere rondes te laten afleggen en dan de chip door te geven aan een volgende kandidaat. Je kan ook meerdere personen posteren op het parcours en zo de chip rond te lopen op het parcours. (Let op: alle deelnemers aan de estafette moeten ook zelf een individuele chip hebben. De estafettewedstrijd wordt geregistreerd met een extra chip per ploeg.)

    

    

  • Parcours

   Het parcours is identiek aan het criteriumparcours van donderdag: het gaat via Markt, Zandstraat, Collegestraat, Herenthoutseweg, St. Waldetrudisstraat en Bovenrij terug naar de Markt Het parcours is volledig verkeersvrij. Er is voor wie dat wel  een verkorting via de Paepestraat. Zo kan de loper die dat wil sneller terug langs de Markt passeren. Die keuze heeft geen gevolgen voor de afgelegde afstand.

   Voor de snelle lopers wordt het linkergedeelte van het parcours vrijgehouden. Hiervoor wordt er een kalklijn aangebracht over het hele parcours. De snellere lopers kunnen links lopen, de tragere rechts.

    

    

  • Groepen

   Grote groepen kunnen een eigen deel van de grote tent vragen om bijvoorbeeld te gebruiken als verzamelpunt en zo de visibiliteit van de groep te versterken. Geïnteresseerden nemen vooraf contact op met de organisatie.

    

    

  • Controle

   Bij iedere deelnemer wordt een elektronische chip aangebracht zodat we van elke loper op elk moment de prestaties (afgelegde rondes, rondetijden, enz…) kunnen aflezen. Een estafetteploeg krijgt extra 1 chip op een stokje. Dat stokje moet telkens doorgegeven worden aan de volgende loper. Alle lopers moeten ook individueel een chip dragen. Via dit inventief controlesysteem zijn de plaats op het parcours, de afgelegde rondes, de rondetijden en de klassering permanent en up-to-date te volgen. Om het comfort van de toeschouwers en deelnemers te vergroten, wordt een groot scorebord geplaatst in de buurt van de tent op de Grote Markt. Hierop zijn de verschillende klassementen constant en in realtime zichtbaar

    

  • Inschrijving

   Voor de Lu 2u van Hertals kan je niet vooraf inschrijven.  Inschrijven kan ter plaatse in de tent op vrijdag vanaf 14u. Vul ter plaatse een inschrijvingskaartje in en geef dit af aan één van onze medewerkers aan de inschrijvingen. Je ontvangt dan direct je borstnummer met chip. De inschrijvingen blijven open tot 20u, dus ook als de wedstrijd al gestart is, kan je nog inschrijven.

    

    

  • Kleedkamers

   Er zijn kleedkamers met douches in het KTA – Atheneum De Vesten, Augustijnenlaan 32 te Herentals. De kleedkamers liggen op 5 minuten wandelafstand van het parcours en zijn open van 17u30 tot 21u30.

    

    

  • vestiaire

   Een gedeelte van de tent wordt voorbehouden als vestiaire en depot voor sporttassen. Deze vestiaire is gratis en permanent onder bewaking. Je kan uw persoonlijke bezittingen van 16u30 tot 21u00 in bewaring geven.

    

    

  • Prijzen

   Voor de LU 2u van Hertals worden er prijzen voorzien voor:

   + langste afstand individueel: 1ste, 2de en 3de, mannen en vrouwen

   + snelste grote ronde individueel mannen en vrouwen

   + langste afstand groepen

   + langste afstand estafetteploegen

   + langste afstand familieploegen

   + opvallendste groep of individu

   Onmiddellijk na de LU 2u van Herentals volgt om 20u45 de prijsuitreiking in de tent op de Grote Markt waar ook de inschrijvingen plaats vinden. Alle prijzen dienen direct persoonlijk te worden afgehaald tijdens de prijsuitreiking.

    

    

 • Jeugdwedstrijden

  • Concept

   De jeugdwedstrijden zijn korte loopwedstrijden per leeftijdscategorie, apart voor jongens en meisjes. De oudste categorie is van het geboortejaar 2006, de jongste van 2015.

    

  • Reeksen

   15.00 Peuter-run
   meisjes 2015 I 80m I Den Engel

    

   15.07 Peuter-run

   jongens 2015 I 80m I Den Engel

    

   15.14 Kleuter-run

   meisjes 2014 I 80m I Den Engel

    

   15.21 Kleuter-run

   jongens 2014 I 80m I Den Engel

    

   15.28 Kleuter-run

   meisjes 2013 I 200m I Den Brigand

    

   15.35 Kleuter-run

   jongens 2013 I 200m I Den Brigand

    

   15.42 Kleuter-run

   meisjes 2012 I 200m I Den Brigand

    

   15.49 Kleuter-run

   jongens 2012 I 200m I Den Brigand

    

   15.56 G-atleten

   meisjes & jongens I mannen & vrouwen alle leeftijden I 200m I Den Brigand

    

   16.06 Kids-run

   meisjes 2011 I 550m I De Ton

    

   16.14 Kids-run

   jongens 2011 I 550m I De Ton

    

   16.22 Kids-run

   meisjes 2010 I 550m I De Ton

    

   16.30 Kids-run

   jongens 2010 I 550m I De Ton

    

   16.38 Kids-run

   meisjes & jongens 2009 I 1000m I Huis Haest

    

   16.46 Kids-run

   meisjes & jongens 2008 I 1000m I Huis Haest

    

   16.54 Kids-run

   meisjes & jongens 2006 – 2007 I 1000m I Huis Haest

    

  • Prijzen

   Voor de deelnemers aan de 200m reeksen voorzien we aan de aankomst een zak met koeken en gadgets van LU en een herinneringsmedaille.

   Voor de deelnemers aan de 550m en 1000m reeksen voorzien we aan de aankomst een zak met koeken en gadgets van LU in of voor de tent een trofee voor de top 3 van elke reeks.

   Alle prijzen dienen direct persoonlijk te worden afgehaald tijdens de prijsuitreiking, zowel voor de jeugdlopen als voor de LU 2u van Hertals. Op prijzen die niet binnen de 5 minuten worden afgehaald, kan geen aanspraak meer worden gemaakt.

    

    

 • criteriums

  Onze wedstrijd is een onderdeel van verschillende criteriums.  Dat zijn:

  - VOLVO Midden-Kempen Criterium

  - Sporta Runs

   

Medewerkers

Herentals Fietst/Feest is gratis omdat iedereen ook gratis meewerkt. Van de voorzitter tot de opruimploeg. Vrijwilligers die zich gratis willen inzetten zijn altijd meer dan welkom. Ben je +16 en wil je minstens drie uur van je tijd besteden als vrijwilliger? Vult onderstaand documentje in en je hoort snel van ons. Welkom in onze unieke vriendengroep! Voor alle medewerkers organiseren we elk jaar in november gratis een groot dankfeest voor alle medewerkers en hun partner, met een winter BBQ en free drinks!

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

nieuws

Foto's

Sponsors

contact

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

CONTACT PERS

 

 We proberen het werk van journalisten en fotografen/cameramensen te faciliteren.

Vraag uw accreditatie ten laatste één week voor het evenement aan bij btimperman@gmail.com. Bezorg ons uw naam, de naam van uw medium en uw erkenningsnummer als journalist.

Voor niet-erkende journalisten is een accreditatie ook mogelijk, mits motivatie of een attest
van de uitgever. De organisatie beslist autonoom over de accreditaties.

Hoofdzetel  VZW De Markt Fietst - Mikhoeve 27 - 2270

herentalsfietstfeest@gmail.com

website: www.icommunicate.be