Praktische info

BESTE BEZOEKER AAN

HERENTALS FIETST/FEEST 2018

 

 

 • ETEN EN DRINKEN

  Op de Grote Markt, ter hoogte van de Kloosterstraat is er een cateringcorner voorzien . Hier kan u genieten van belegde broodjes tot warme snacks.

  Aan de drankstanden verspreid rond het parcours en op de Grote Markt wordt bier, frisdranken en cava geschonken.

   

  Ter info, niet onbelangrijk: Alcoholische dranken mogen niet geschonken, aangeboden of verkocht worden aan jongeren onder de 16 jaar. Dit is wettelijk opgelegd en organisatie Herentals Fietst/Feest respecteert dit. Ben je ouder dan 16, weet dan dat je geen alcoholische drankjes mag kopen voor of aanbieden aan min 16-jarigen.

   

  • Aan de drankstanden betaal je op donderdag cash en op vrijdag uitsluitend met drankbonnen die je kan kopen aan de kassa’s van Herentals fietst/feest op de Grote Markt.

   

  • Aan de eetstanden betaal je beide dagen cash.

   

   

 • RECYCLAGE

  HFF stelt alles in het werk om de afvalberg zo klein mogelijk te houden. Daarom vraagt de organisatie om alle plastiek bekers in de voorziene bigbags te deponeren, zodat ze gescheiden kunnen opgehaald en verwerkt worden. Tevens wordt voorzien in recycleerbare drankbekers.

   

   

 • EERSTE HULP

  Het Rode Kruis staat klaar voor alle kleine en grote zorgen. De hoofdpost staat vooraan in het hofkwartier (achter het grote podium). Een tweede interventiepost staat ter hoogte van het warenhuis Carrefour/Hubo. U kan ook alle medewerkers van ons event vragen om de hulpdiensten te verwittigen bij problemen.

   

   

 • CASH/BANCONTACT

  Aan onze kassa’s kan je cash en/of met bankcontact betalen.

   

   

 • TOILETTEN

  Er zijn voldoende toiletten op de Grote Markt en rond het parcours. Tegen herassen of in het openbaar plassen is niet netjes en strafbaar. Hierop wordt speciaal gecontroleerd en worden GAS boetes uitgeschreven.

   

   

 • DENK AAN JE KINDEREN

  Er worden door Child focus gratis speciale polsbandjes uitgereikt,  zodat uw kind steeds een naamkaartje bij heeft.

   

   

 • DENK AAN JE OREN

  Aan onze kassa’s en tapunits op de Grote Markt zijn gratis oordopjes beschikbaar.

   

   

 • VEILIGHEID

  De organisatie werkt samen met alle hulpdiensten aan een veilig evenement. Volg aub altijd de richtlijnen van medewerkers en hulpdiensten. Bij te grote toeloop worden de toegangen tot de evenementenzone afgesloten voor nieuwe bezoekers. In dat geval wordt eerst de toegang naar de Markt langs het Hofkwartier (tijdelijk) afgesloten.

  Volg ook altijd de richtlijnen op het grote scherm naast het podium.

  De terreurdreiging is gedaald van niveau 3 naar 2, maar tijdens Herentals Fietst/Feest zijn nog steeds strenge extra veiligheidsmaatregelen van kracht. Gelieve mee te werken als u gevraagd worden om (hand)tassen na te kijken. We doen dit voor uw eigen veiligheid. Waarschuw onze medewerkers of de hulpdiensten als u verdachte zaken opmerkt.

  Het gebruik van drank in glas is streng verboden langs het parcours en in de volledige evenementenzone. Drank in glas wordt in beslag genomen en niet terug gegeven.

   

   

 • TOEGANKELIJKHEID VOOR MENSEN MET EEN beperking

  Tijdens Herentals Fietst is er op donderdag een zone voor mensen met een beperking aan de bocht bij het warenhuis Hubo/Carrefour. De parkeerplaatsen langs de Noorderwijksebaan zijn gereserveerd voor bezoekers met een parkeerkaart voor mindervaliden.

  Tijdens Herentals Feest is er op vrijdag een verhoogde plaats voorbehouden voor anders validen. Deze plaats is gereserveerd voor hen of mensen met krukken. Indien echt nodig kan een begeleider er ook plaats nemen. Maar we verzoeken toch om de minder validen voorrang te verlenen.

   

   

 • DO’S EN DON’TS OP DE GROTE MARKT

  Do’s:

  • Geniet van het evenement

  • Maak zoveel plezier als je wilt

  • Wees hoffelijk voor anderen

   

  Dont’s:

  • Geen glaswerk & glazen flessen meepakken

  • Laat sterke dranken thuis. Zij zijn niet toegelaten en worden in beslag genomen.

  • Laat alle scherpe voorwerpen thuis

  • Laat bij voorkeur grote tassen en rugzakken thuis

   

   

 • INFORMATIE

  Alle info is beschikbaar in het secretariaat in de Lakenhal

   

   

 • VERLOREN GELOPEN KINDEREN EN VERLOREN VOORWERPEN

  Het binnen brengen en afhalen van ‘verloren schaapjes’ en verloren voorwerpen kan op ons centraal secretariaat in de Lakenhal op de Grote Markt.

   

 • WEETJES

  •  De politie heeft aangekondigd verscherpte controles uit te voeren tegen wild plassen EN GASBOETES UIT TE SCHRIJVEN. Maak gebruik van de voorziene toiletten.

   

  • De politie laat weten extra te controleren op het gebruik van glas rondom het parcours. Het gebruik van glas is verboden tijdens het evenement. Onder andere om te vermijden dat er glas op het parcours terecht komt en renners plat rijden (of nog erger).  Bij overtreding zullen ook hier GAS boetes worden uitgeschreven.

   

   

 • PERS

  We proberen het werk van journalisten en fotografen/cameramensen te faciliteren. Vraag uw accreditatie ten laatste één week voor het evenement aan bij btimperman@gmail.com. Bezorg ons uw naam, de naam van uw medium en uw erkenningsnummer als journalist. Voor niet-erkende journalisten is een accreditatie ook mogelijk, mits motivatie of een attest van de uitgever. De organisatie beslist autonoom over de accreditaties.

   

   

   

 • BEREIKBAARHEID

  Met de fiets

  Kome met de fietst of te voet. Je bent er altijd sneller. Er is een grote fietsenstalling voorzien in het Lantaarnpad, het Hofkwartier, in de Gildenlaan en op het Kolverniersplein. OPGELET: Er zijn geen fietsen toegelaten op de Grote Markt.

   

  Met de auto

  Vanuit Antwerpen:  E313 richting Hasselt tot afrit 21 Herentals - Industrie. Rij niet af aan afrit 20 Grobbendonk. Wegwerkzaamheden maken de doorgang onmogelijk! Aan het einde van de afrit slaat u linksaf. Volg dan de Atealaan tot op het einde. Daar slaat u linksaf, richting Herentals. Volg de weg richting Herentals tot voorbij het kanaal. Aan de verkeerslichten daar meteen achter, slaat u rechts af richting Poederlee-Lille. Blijf die weg volgen, ga aan alle rotondes rechtdoor op de Ringlaan. Volg aan de grote rotonde verder richting Poederlee-Lille. Na 500m, voorbij de overweg, ter hoogte van de verkeerslichten aan restaurant de Repertoire/BLOSO sportcentrum, links afslaan richting het NMBS station. Op deze weg kan je je wagen parkeren en ben je te voet op enkele minuten op de Grote Markt.

   

  Vanuit Hasselt-Lummen: E313 richting Antwerpen afrit 22 Herentals-Olen, linksaf richting Herentals. Volg de richting Herentals tot aan de Ringlaan in Herentals. Daar rechts richting Lille-Poederlee. Die richting blijven volgen, aan de rotondes en lcihten rechtdoor. Aan de grote rotonde richting Poederlee Lille blijven volgen. Voorbij de spoorweg, ter hoogte van de verkeerslichten Repertoire/BLOSO sportcentrum links afslaan richting het NMBS station. Op deze weg kan je je wagen parkeren en ben je te voet op enkele minuten op de Grote Markt.

   

  Vanuit Turnhout-Eindhoven: E34 richting Antwerpen afrit 21 Herentals-Lille, links richting Herentals. In Herentals aan de eerste verkeerslichten, ter hoogte van de Repertoire/BLOSO sportcentrum, rechts afslaan richting het NMBS station. Op deze weg kan je je wagen parkeren en ben je te voet op enkele minuten op de Grote Markt.

   

  GPS: Geef op donderdag Olympiadelaan of Cardijnlaan in. Op vrijdag Olympiadelaan, Belgiëlaan of Augustijnenlaan.

  VIP parking: Aan de Augustijnenlaan. Volg de pijlen.

   

  Met het openbaar vervoer

  Het NMBS station van Herentals ligt op slechts 5 minuten wandelen van de feesttent op de Grote Markt. Er zijn rechtstreekse treinverbindingen vanuit: Brussel, Antwerpen, Turnhout, Mol, Neerpelt.

   

  Er zijn busverbindingen vanuit: Aarschot, Antwerpen, Essen, Geel, Heist o/d Berg, Hulshout, Leuven, Lier, Malle, Mechelen, Poederlee, Turnhout, Vorselaar, Westerlo.

   

   

Medewerkers

Herentals Fietst/Feest is gratis omdat iedereen ook gratis meewerkt. Van de voorzitter tot de opruimploeg. Vrijwilligers die zich gratis willen inzetten zijn altijd meer dan welkom. Ben je +16 en wil je minstens drie uur van je tijd besteden als vrijwilliger? Vult onderstaand documentje in en je hoort snel van ons. Welkom in onze unieke vriendengroep! Voor alle medewerkers organiseren we elk jaar in november gratis een groot dankfeest voor alle medewerkers en hun partner, met een winter BBQ en free drinks!

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

nieuws

Foto's

Sponsors

contact

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

CONTACT PERS

 

 We proberen het werk van journalisten en fotografen/cameramensen te faciliteren.

Vraag uw accreditatie ten laatste één week voor het evenement aan bij btimperman@gmail.com. Bezorg ons uw naam, de naam van uw medium en uw erkenningsnummer als journalist.

Voor niet-erkende journalisten is een accreditatie ook mogelijk, mits motivatie of een attest
van de uitgever. De organisatie beslist autonoom over de accreditaties.

Hoofdzetel  VZW De Markt Fietst - Mikhoeve 27 - 2270

herentalsfietstfeest@gmail.com

website: www.icommunicate.be